Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Emily Osment

emily.jpeg

GYERMEKKOR
Emily Jordan Osment
az Angyalok városában,azaz Los Angeles-ben, Kaliforniában született 1992 március 10-én Édesapja Michael Eugene Osment színész, édesanyja Theresa Osment (születési nevén Theresa Seifert) tanárnő. Emily mellett az édesapja is szerepelt a Soccer Mom-ban. A bátyja Academy Award-ra jelölt színész a Hatodik érzék címû filmért, Haley Joel Osment. Emily a Flintridge Preparatory School diákja volt a Californiai La Cañadában magánórákat vesz.

KARRIER
A szórakoztatóiparba való betörése 1998-ban volt, amikor is az FTD reklámjaiban szerepelt. Filmes karrierje a következõ évben, 1999-ben kezdõdött, a Tinititkokban, Eugene Levy és Linda Hamilton színészek oldalán. Még ugyanebben az évben Glenn Close oldalán szerepelt az egyik Hallmark filmben, A tél végében. Ott Cassie Wittinget játszotta, és a film miatt a Young Artist Award kinevezést kapta meg. Majd nemsokára már sorozatokban is feltûnt, ilyenek pl. az Angyali érintés, Jóbarátok, és a Űrbalekok.

2002-ben Emily elérte hogy a Kémkölykök 2 : Az elveszett álmok szigete címû filmben debütálhasson Gerti Giggles-ként. 2003-ban újra õ kapta a karaktert a Spy Kids trilógia harmadik és egyben utolsó részében, A Kémkölykök 3D - Game Overben. A Spy Kids 2, 119 millió dollár, Spy Kids 3D is világszerte 197 millió dollár bevételt hozott. A Spy Kids 2-ben nyújtott alakításáért a Young Artist Award-on Best Performance in a feature film-nek jelölték.
2006-ban megkapta Lily Truscott / Lola Luftnagle szerepét a Disney Channel legújabb sorozatában, a Hannah Montanában. A sorozatpremiert 5.4 millió nézõ látta. A Disney Channel Entertainment elnöke szerint rekordot döntött. A sorozat 2007-ben a Young Artist Award-on, Best Performance in a TV series (comedy or drama) kinevezést hozta meg Emily-nek. Disney a nyár végén kibocsátotta Hannah Montana ruházati gyûjteményt. Emily segített tervezni a darabok közül néhányat. December 25-én Emily-t és más Hannah Montana sztárokat látta vendégül a Walt Disney World Christmas Day Parade. A parádén olyan sztárok énekeltek, mint Miley Cyrus és a High School Musical sztárjai. A hangját adta egy mesefigurának 2006-ban, a mese címe Holidaze: The Christmas That Almost Didn't Happen. Olyan Disney sztárok adták még a hangjukat mint, Brenda Song, Cole és Dylan Sprouse.
Ismét a hangját kölcsönözte egy mesében, most a Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch-ben.

2007-ben a Smart Girls Rock farmereket reklámozta. 2006-2007-ben Disney Channel Games-en is részt vett. The Haunting Hour Volume One: Don't Think About It-ban egy goth stílusú lányt alakított. A fõszerepben Cody Linley volt, aki szintén szerepelt a Hannah Montana-ban. A film DVD-jét már kiadták. Ezért az alakításáért 2008-ban a Young Artist Award-on, Best Performance in a TV Movie, és Miniseries or Special Leading Young Actress jelölést kapott. 2007-ben egy Disney sorozatban, a Shorty McShorts' Shorts-ban kapott epizódszerepet. Emily egy interjúban elmondta hogy a legújabb filmjét 2008 áprilisában kezdik forgatni. Ugyanebben az évben már megis jelent a Soccer Mom. A Parade magazine és a Forbes a Hot Kid Stars listán az elsõ helyet Emily-nek adta. Fõszerepben egy újabb Disney-s filmben, a Dadnapped-ben. 2007-ben több tinimagazin, köztük a COSMOGIRL címoldalán is megjelent. 2009-ben volt a Hannah Montana: The Movie (Hannah Montana: A Film) premiere.

2007-ben Billy Ray Cyrus albumán, a Home at Last-en egy dalt, a You've Got a Friend címût Emily énekelte. Ugyanebben az évben, I Don't Think About It címû dalt vett fel a The Haunting Hour: Don't Think About It címû filmjéhez. A dalhoz videóklipet is forgattak. A videó rajta a film DVD-jén, és a Cartoon Network le is adta. Újabb száma jelent meg, az If I Didn't Have You. Nem egyedül énekelte, a szintén Hannah Montana-ban játszó Mitchel Musso-val. Ehhez a dalhoz is készült egy videóklip. A dal a DisneyMania 6 CD-n is megtalálható. A számot Bryan Todd írta. 2008-ban a The Disney Channel Circle Of Stars-al vett fel számokat. Once Upon a Dream számot elõször a Disney Channel adta 2008. szeptember 12-én. Ismét egy filmhez vett fel számot, a Dadnapped-hez. Ehhez is készült egy klip. Ez a dal a Disney Channel Playlist-en is rajta lesz, ami 2009. június 9-én kerül a boltok polcaira. A Grammy színfalai mögött 2008-ban elárulta hogy az Eve 6-tal vesz fel és ír dalokat a bemutatkozó albumára. Az elsõ kislemeze 2009. október 26.-án jelent meg All the Right Wrongs címmel. Hat dal található rajta.2009-ben elkészült első hivatalos honlapja.2010-ben leforgatták a Jonas című sorozat 2. évadát aminek Emily a 11. epizódban kapott sztárvendég szerepet.
2010 októberében megjelent a Fight or Flight című albuma. 2011 január 14-én jelent meg 4. videoklipje, a Lovesick, illetve 2010 decemberében elkészült a Lovesick dalából a fan verzió, ami a nevéhez híven rajongók képeiből állt össze.