Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Janicsák Veca

veca.jpeg

 

Janicsák Veronika 1989. Október 19-én született Budapesten. Édesapja Janicsák István, a Zizi Labor együttes tagja. A szülei még születése előtt elváltak. Veca édesanyjával maradt, de sokszor eljárt édesapja fellépéseire. 

Több tehetségkutatón részt vett, számos énekversenyt megnyert, de a nagyközönség a 2007-es Csillag Születik műsorban ismerhette meg a lányt. Az akkor 17 éves énekesnő a középdöntők során azonban kiesett. A műsort követően megalapította a Pop & Roll nevű formációt, és Spigiboy is megkereste egy igen jó ajánlattal. Együtt énekelték fel a Besame Mucho című dal új verzióját. A Nickelodeon csatorna is ajánlatot tett neki, ő énekelte fel a Tök Éretlenek nyitódalát, illetve Emma Roberts magyar énekhangjául is ő szolgált.

2010-ben ismét a televíziók képernyőén láthatjuk, hiszen elindult az X-faktor című produkcióban. A zsűri már az első alkalommal el volt ragadtatva a lánytól, és egyértelmű továbbjutóként engedték a középdöntőbe, a Mentorok Házába, majd az élő adásba is: Veca a 4. helyig jutott a műsorban, éppenhogy a dobogóról lemaradva; azonban rajongóinak megígérte, hogy most már biztos, hogy énekesnő lesz.

Első válogatáslemeze Az első X címmel jelent meg, mely 10 dalt tartalmaz az élő X-Faktorból. A lemezzel Veca máris hatalmas sikereket ért el: 2011 első hónapjaiban végig az első helyen állt a Mahasz Top 40 albumeladási listán, ezzel lemezének a platina címet kiérdemelve és megelőzve az X-Faktor első három helyezettjét is eladások és érdeklődés terén is.