Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Phoebe Tonkin

images.jpeg

 

GYERMEKKOR

Phoebe Sydney-ben, Ausztráliában született 1989. október 18-án. Van egy nővére. 4 éves korától különféle táncokat tanult, köztük a klasszikus balettet, csípõszökellõ táncot, kortárs táncot. A Young People-nél különféle kurzosokat végzett 12 évesen a Whart Theatre-n. A kurzosok ATYP-nál tartalmazták Shakespeare-t, Script Stage-t, Clowning Around-ot és Musical Theatre-t. A Queenwood School-ban, ahova csak lányok jártak, Phoebe privát színi osztályokon vett részt.

KARRIER

Minden évben jelen volt az iskolai Shakespeare fesztiválon, amit az tetõzött, hogy õ nyerte a 2005-ös államdöntõt a Midsummer Nights Dream-ben. 16 évesen az elsõ megjelenése a TV-ben a H2O Sellõmesék-ben volt, ahol õ a volt a legfiatalabb a színészek közül. Ezt a szerepet megnyerni egy valóra vált álom volt számára. A sorozat vetítése elõtt, nem igazán ment neki az úszás. Így a forgatás elõtt vett néhány leckét. Cleo Sertori szerepe meghozta számára az ismertséget, és egy jelölést is az AFI Díjkiosztón a Legjobb Női Főszereplő kategóriában.

 A Packed to the Rafters sorozatban Lexi-ként tûnt fel visszatérő vendégszereplőként. 2010-ben ő alakítja Fiona karakterét a Tomorrow, When the War Began című filmben. A nagysikerű ausztrál sorozatban a Home and Awayben szintén 2010-ben kapta meg Adrian Hall szerepét. A 2011-es Bait című filmben újra együtt játszik Cariba Heine-vel. A The CW csatorna 2011 őszén indítja útjára a Secret Circle című sorozatot, amelyben főszerepet kapott Brittany Robertson oldalán. 2012-re ígérik a Tomorrow ... film folytatását, amelyben újra Fiona szerepébe bújik.

A színészkedés mellett aktívan modellkedik is. Különféle katalógusokban, magazinokban jelent meg. 2010-ben a "Talk about it" és a "Cotton On" kampányok arca lett.

MAGÁNÉLET

A H2O forgatásán 2006-ban állítólag gyengéd szálak fűzték akkori kollegájához, Angus McLarenhez, aki a sorozatban Louis karakterét alakította. 2007-ben összejött a Harry Potterből ismert Tom Felton színésszel, és egy évig jártak együtt. Phoebe magánéletét rengeteg támadás éri a twitterre és egyéb közösségi oldalakra felkerült fotói miatt. Fiatal kora ellenére dohányzik és imádja a bulikat. 

ÉRDEKESSÉGEK

- Jó barátságot ápol Ed Westwick színésszel
- A H2O sorozat forgatása előtt víziszonya volt