Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tiffany Thornton

tauni.jpeg

 

KEZDETEK

Tiffany Dawn Thornton 1986. Február 14-én született College Station-ben, Texas államban. Van egy idősebb testvére, John Scott. Gyermekkorában eszébe se jutott, hogy színésznő legyen. Gyermekorvosnak készült nagyon sokáig. Az IMTA ügynökség fedezte fel és ekkor döntött úgy, hogy kipróbálja magát színésznőként és énekesnőként.

KARRIER

2004-ben kapta meg első szerepét a Quintuplets című FOX sorozatban. Számos nagysikerű sorozatban feltűnt vendégszereplőként. 2005-ben megkapta Ashley szerepét a Narancsvidék című sorozatban, majd ezt követően a Született Feleségekben is feltűnt. A Disney Channel 2007-ben vette a szárnyai alá. Első Disney szerepét még ebben az évben kapta, a Wizards Of Waverly Place című sorozatban. Feltűnt a Hannah Montana-ban is. 

2009-ben adták meg neki a lehetőséget a csatornánál, hogy főszerepet játsszon Jason Dolley és Mitchel Musso oldalán a Hatching Pete című vígjátékban. A film pozitív visszaigazolást nyert, így Tiffany megkapta a kiugrási lehetőséget a Sonny With a Chance című Disney sorozattal, amiben Tawni Hart karakterét alakítja, Demi Lovato és Sterling Knight oldalán. A Fish Hooks című animációs sorozatban ő ad hangot Bea szájába.

Énekesnőként is megcsillogtathatta tehetségét. Ő énekelte fel a Hófehérke új kiadásának főcímdalát a Someday my prince will come című számot, amelyből klippet is forgattak. A Sonny with a Chance második évadában is lehetőséget kapott, és a megjelent filmzenei albumon 2 számot is hallhatunk tőle. 

MAGÁNÉLET

Tiffany fiatal kora ellenére már mennyasszony. Christopher Carney 2009 Decemberében jegyezte el. Előtte állítólag a lány együtt járt a Hannah Montana sztárjával Mitchel Mussoval, akivel közösen szerepeltek a Hatching Pete című filmben. Jelenleg Hollywoodban él. Texasban van egy kutyája, aki a Lucy névre hallgat. Hívő személynek vallja magát (Katolikus). Szeret sportolni, sokat jár kosarazni és baseballozni. Kedvenc időtöltései közé tartozik a lovaglás, a tenisz és az úszás. 

ÉRDEKESSÉGEK

- Kedvenc divattervezője Coco Chanel
- Kedvenc színe a rózsaszín, de ruhában nem szereti viselni
- Szereti a mexikói és az olasz ételeket
- Imádja a tulipánokat
- Sokszor jár Cheddars étterembe
- Kedvenc színésze Al Pacino, kedvenc színésznője pedig Sarah Jessica Parker
- Gyermekkorában világos szöke volt a haja, majd az idő múlásával egyre sötétebb lett
- 11 évesen eltörte két helyen a jobb alkarját, majd 15 évesen a bal bokáját
- Kedvenc sorozatai a Pletykafészek, a 90210 és a Doktor House
- Jó barátságot ápol Demi Lovato színésznővel
- Szerepelt Demi Lovato - La La Land klippjében
- Jobban szereti az Alkonyat filmeknél, a Harry Potter sztorikat